Lapin Metkat

Vasemalla on linkki Metkojen kalenteriin, katso sieltä kokousajat ja paikat!​

 

Lapin Metkojen puheenjohtaja on Janne Siltanen

Lapin Metkojen sihteeri on Vili Korhonen

JULKAISEMME TÄSSÄ TOIMINTAMME KOHOKOHTIA VUONNA 2019. JÄRJESTYS ON UUSIMMASTA VANHIMPAAN.

Lapin Metkat on Me Itse ry:n paikallinen toimintaryhmä, joka pyrkii toiminnallaan vaikuttamaan paikalliseen päätöksentekoon.

Lapin Metkojen keskeisiä tavoitteita ovat: oppia tunnistamaan omat oikeutensa, oppia toimimaan oikeuksiensa puolesta, täysimääräinen itsemääräämisoikeus ja hyvä elämä muiden joukossa.

"Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka, jota teemme" 

Lapin Metkojen jäseniä Tampere talon ulkopuolella

Me Itse vuosikokous ja 20-vuotis juhla Tampereella 16-17.3.2019

19 Lapin Metkojen jäsentä kävi viime viikonloppuna Tampereella Me Itse Ry:n vuosikokouksessa ja 20-vuotis juhlassa. Lähtö oli lauantaina aamulla kuuden aikaan. Tampererella olimme yhden aikaan ja veimme kamat nopeasti hotellille. Tämän jälkeen kävimme vielä syömässä ja sitten suuntasimme kohti Tampere taloa. Lauantaina ensin oli vuorossa seminaari jossa oli tervehdyksyiä eri tahoilta ja Me Itse Ry:n historiasta tehty video. Salin ulkopuolella oli kuvia viime vuoden marraskuussa Porissa järjestetyistä Me Itse päivistä. Seminaarin jälkeen oli vielä iltajuhla jossa oli ohjelmassa runon lausuntaa, stand up komiikkaa ja live musiikkia.

Sunnuntaina herättyämme menimme hotelliin aamupalalle jonka jälkeen lähdimme jälleen kohti Tampere taloa. Seminaarissa oli silloin vuorossa mukaan lukien Me Itse johtokunnan äänestys kahdelle seuraavalle vuodelle. Kuusi eniten ääniä saanutta ehdokasta valitiiin. Lapin Metkojen ehdokas ja Metkojen puheenjohtajana toimiva Janne Siltanen sai kaikista ehdokkaista eniten ääniä (uskomattomat 80 ääntä) ja tuli siis valituksi johtoryhmään. Toukokuussa Tampereella olevaan Kehitysvammaisten tukiliiton kokoukseen valittiin myös edustajia Me Itse Ry:stä. Lapin Metkojen jäsen Nea Vanhanarkaus pääsi tässä äänestyksessä varasijalle. Onnittelut Janne ja Nea!

Kahdelta hyppäsimme junaan ja lähdimme takaisin kohti Rovaniemeä. Yhden junanvaihdon matkan aikana teimme Oulussa ja olimme kotona Rovaniemellä vähän ennen yhdeksää illalla. Kaikin puolin oli oikein mukava reissu ja itseni puolesta kiitän kaikkia jotka olivat matkalla mukana.

Lapin Metkojen kokous 16.2.2019 Caritaksen Aurora-salissa

Kokouksessa meitä oli 23 henkilöä. Kuulumiset juteltiin. Uudet Lapin Metkalaiset esittäytyi. Keskusteltiin matkasta Tampereen Me Itse 20-vuotisjuhlaan ja vuosikokoukseen.  Keskusteltiin Rovaniemellä lokakuussa 2019 järjestettävistä Me Itse päivistä ja niiden ohjelmasta. Keskusteltiin myös kunkin omia ajatuksia oman tuen tarpeesta. Paljon keskustelua aiheesta henkilökohtainen avustaja, kun niitä ei ole saatu ja Meikäläisiä ei ole kuunneltu. Kuultiin suunnitelmista järjestää koulutuksia toukokuussa Aiheena ”Mistä on hyvät palvelut tehty”.

Tulossa!


 

Mukavaa ennakkotietoa!

 

Me Itse päivät Rovaniemellä 26.-27. lokakuuta 2019. 

Kaksipäiväinen tapahtuma on Hotelli Scandic Pohjanhovissa. Tarkempi ohjelma ja aikataulu tulossa kevään aikana.

 

Merkkaa jo kalenteriisi päivät!


 

Ystävänpäivän tukikonsertti

 

"Jotta kukaan ei jäisi
yksin"

Ounasrinteen kappelissa
torstaina 14.2.2019 klo 18:30 

Lämpimät kiitokset Sillanrakentajille!

Olette ihania, parhaita ystäviämme!

Meitä oli paikalla esiintyjiä ja yleisöä huikeat 75 henkilöä!


 

Valtakunnallinen Me Itse ry on kehitysvammaisten ihmisten oma yhdistys. Se puolustaa kehitysvammaisten ihmisoikeuksia. Kehitysvammaiset ihmiset itse päättävät yhdistyksen tavoitteista ja toiminnasta. Toimintaa ohjaa tavoite- ja toimintaohjelma "Meikäläisissä on voimaa!".

Tarvitseko lisätietoja Lapin Metkojen toiminnasta? Yhteystietosivulla on lomake, jolla voit jättää meille viestin, niin me otamme Sinuun yhteyttä

Haluatko liittyä jäseneksi? Tässä linkki Me Itse ry:n sivuille, jossa voit liittyä Me Itse ry: ja Lapin Metkojen jäseneksi.